Cele mai frumoase plaje din lume

O vară adevărată este cea cu căldură toridă, când ne putem aventura curajos în unele dintre cele mai interesante locuri din lume, pe cele mai bune plaje ale planetei, cu nisipuri albe, fine şi ape turcoaz, limpezi.

Iată un fel de top 10 al celor mai frumoase, paradisiace plaje din lume.

Călătoriți, relaxați-vă, fotografiați, mărturisiți-ne și nouă! Vacanță plăcută.

White Haven Beach din insula Vitsandey, Australia. Nisipul de aici este compus dintr-un siliciu atât de fin încât particulele minuscule pot fi folosite pentru crearea sticlei și pentru lustruirea argintului. În plus, acest nisip nu se încălzește niciodată, așa încât nu riscați să vă ardeți tălpile. Înconjurată de Parcul Naţional, plaja se deschide direct spre Marea Barieră de Corali, acest loc devenind un bastion al adevăraților admiratori și împătimiți de plajă. Pentru a ajunge aici, ai nevoie de o barcă, și sunt multe care merg spre această direcție. Astfel, nu va fi o problemă să ajunci la White Haven Beach. Aici au loc mici turnee de cricket de plajă, posibilitatea să faci scufundări sau pur şi simplu să te relaxezi admirând peisajul de paradis, mâncând ceva ușor sau savurând cocktail-uri de la bar.

10 лучших пляжей мира

Plaja Tulum din Mexic. Apele curate ale Caraibelor şi nisipul alb, fin pot fi găsite pe multe plaje, dar ceea ce face ca plaja Tulum să fie unică sunt ruinele construcțiilor Maya, care permit conexiunea cu civilizaţia antică. Vizitând acest loc, înțelegi motivele pentru care mayașii l-au ales.

10 лучших пляжей мира

Plaja Vavau, Upolu, Samoa. Vavau constă, în esenţă, din două plaje în una singură. Prima, o întindere obișnuită de nisip, destul de retrasă și intimă, umbrită de palmieri. Ceea ce o face deosebită este o peșteră, nu foarte mare, ascunsă în spatele palmierilor (în foto dreapta). Golful format în această peșteră este plin de apă caldă și plăcută,  iar când razele soarelui pătrund înăuntru, apa strălucește în nuanțe de albastru, turcoaz şi verde.  De aceea, nu e de mirare că multe companii producătoare de echipament de plajă parcurg mulți kilometri pentru a face fotografii şi înregistrări video pentru publicitate.

10 лучших пляжей мира

Coasta Hoksbil, Antigua. Nu este doar o plajă, ci îmbinarea a patru plaje. Plajele din Hoksbil sunt accesibile tuturor, dar este interzis înotul dincolo de capuri, iar acest lucru nici nu este atât de simplu. Se poate plăti, de exemplu, intrarea pe teritoriul stațiunii Rex sau puteți plăti cazarea în stațiune pentru a vă bucura din plin de plajele de lux de pe coastă. Apare senzația că undeva pe aici se termină această lume. Peninsula are o formă unică, care i-a și dat numele (Hoksbil este o specie de broască ţestoasă de mare).

10 лучших пляжей мира

Plaja Lyamu, Kenya. Ca o frumoasă semilună revărsată în Oceanul Indian, plaja se întinde pe aproximativ 8 kilometri. V-ar plăcea cu siguranță acolo! Să vă plimbați pe nisipul alb, să vă bucurați de trilurile păsărilor de paradis şi să priviți crabii și turiștii.

10 лучших пляжей мира

Golful Maya, insula Phi Phi Lei, Thailanda. Aceasta este insula care a servit drept platou de filmare pentru turnarea filmului „The Beach” (după cartea cu același nume de Alex Garlan) în care Leonardo DiCaprio a jucat rolul principal. Dar insula nu e atât de liniștită cum apare în film, există mulţi fani ai filmului „The Beach”, de aceea plaja de pe Golful Maya e foarte populată.

10 лучших пляжей мира

Golful Emerald, Pangkor Laut, Malaezia. Această insulă se află mereu în top zece al insulelor turistice. Plaja de aici are o formă aproape perfectă de semilună, este plină de verdeaţă luxuriantă şi apă curată, cu valuri care vin lin spre mal. Aceasta este o zonă privată, dar plătind, vă puteți bucura de ea.

10 лучших пляжей мира

Pink Sands, Nisipurile Roz, Harbour Island, Bahamas. Numele acestui loc vorbeşte de la sine. La anumite ore din zi, nisipul devine roz, iar spre seară, această bandă de trei mile de plajă arată pur și simplu feeric. Este, de asemenea, un loc ideal pentru înnotători şi scafandri, deoarece apa este calmă și limpede.

10 лучших пляжей мира

Rendezvous Bay, Anguilla. Mulţi consideră Shoal Bay East plaja cea mai bună din lume, motiv pentru care există mulţi turişti. Rendezvous Bay în comparație cu Shoal Bay nu e atât de aglomerată de turişti, dar nu e cu nimic prejos decât Shoal Bay. Nisipul este alb și curat, iar în imediata apropiere se află insula Sfântului Martin, care va fi, de asemenea, un loc ce merită văzut.

10 лучших пляжей мира

Plaja Varadero, Cuba. Aceasta este una din stațiunile unde vă puteți petrece vacanța în regim „all inclusive”. În ciuda numărului mare de turiști, plaja este suficient de întinsă pentru a face faţă aglomerației. Varadero este foarte mare şi puteţi găsi cu uşurinţă un loc relativ retras.

10 лучших пляжей мира

Lasă un comentariu

  • Psiholog Gabriela Romaneţ

  • Micleusanu Foto

  • RomanTolici.ro

  • Trailero