Sfaturi utile pentru viaţă

Cum să adormi rapid şi uşor

Culcându-vă pe spate, întindeți-vă şi relaxaţi-vă tot corpul. Închideţi ochii şi pe sub pleoape „priviţi” în sus. Aceasta este starea normală a ochilor în timpul somnului. Prin adoptarea acestei poziţii, omul adoarme uşor, rapid şi profund.

Cum să înveţi să te trezeşti devreme
Treziţi-vă la aceeaşi oră, cu deşteptătorul şi culcaţi-vă când aţi obosit.

Există două abordări pentru somn. Prima – să te culci şi să te trezeşti la aceeaşi oră. A doua – să adormi când oboseşti şi să te trezeşti când te-ai săturat de somn. Pentru perfecţiune, aceste abordări trebuie însumate. Această metodă permite în special să dormi mai puţin decât de obicei: de fapt, omul nu are nevoie să doarmă atât de mult.

Cum să înlături de pe mâini mirosul de usturoi şi peşte
Cu ajutorul oricărui obiect din oțel inoxidabil, utilizându-l ca pe o bucată de săpun obişnuit. Există un săpun special ce conține oţel, dar o lingură obişnuită funcţionează la fel de bine.

Cum să păcăleşti etilotestul
Experţii afirmă că doar câteva respiraţii adânci înainte de test pot salva situaţia: conţinutul de alcool din sânge este determinat indirect, prin concentraţia de alcool în aerul expirat. Metoda de rezervă: expiraţi încet alaturi de tub, inspiraţi rapid şi suflaţi în etilotest.

Metoda cea mai bună: nu beţi la volan!

Cum să obţii semnarea unui act
Trucul juriştilor profesionişti: orice acord trebuie să se încadreze pe o singură pagină, fie şi fără alineate, fără spaţii, cu font minuscul. Funcţionează cu orice memorii, documente explicative etc.

Cum să pari beat
De obicei, toată lumea încearcă literalmente să reprezinte un beţiv: discurs confuz, mers dezechilibrat etc. Mult mai eficient este să încerci să imiţi un om foarte-foarte treaz, dar care se mişcă foarte încet şi prudent, controlându-şi fiecare mişcare şi fiecare cuvânt. Acest joc arată mult mai plauzibil.

Cum să-ţi aminteşti ceva ce nu-ţi poţi aminti

Dacă nu vă puteţi aminti, de exemplu, câţi ani a împlinit copilul prietenilor, trebuie doar să vă imaginaţi câţi ani ar putea avea. Ghiciţi aşadar. Foarte des, în această situaţie, creierul se relaxează şi vă „şopteşte” răspunsul corect, care este doar blocat undeva. Metoda este descrisă şi de Freud.

Cum să eviţi greşelile într-un text
La o citire rapidă a unui text creierul începe să corecteze erorile de la sine. Corectorii cu experienţă în acest caz, citesc textul de jos în sus: astfel atenţia se mută de la context la cuvinte şi fraze separate.

Cum să comanzi o băutură într-un bar aglomerat
În primul rând – să ajungeţi prin mulţime la tejgheaua barului şi să vă agăţaţi de aceasta. Imaginaţi-vă că trebuie să arboraţi acolo steagul victoriei.  Restul ţine de tehnică: să ajungeţi, să vă stabiliţi, să atrageţi atenţia barmanului, să strigaţi cât mai clar comanda, arătând pe degete câte anume („două beri!”). Să ţineţi în mână câteva bancnote.

Cum să te adresezi angajaţilor unui aeroport
În cazul în care trebuie să rezolvaţi o problemă urgentă (să zicem, reprogramarea unui zbor anulat) şi nu doar o simplă înregistrare, este întotdeauna mai simplu să sunaţi de pe telefonul mobil la compania de zbor, decât să staţi la coadă. Cel puţin pentru că pe o linie telefonică de urgență sunt mai mulţi operatori.

Cum să nu te otrăveşti în restaurante
– Bucătarul din New York, Anthony Burden ne sfătuieşte să fim suspecţi la „ofertele speciale” şi „recomandările bucătarului-şef”. Acest lucru poate fi un mod convenabil de a scăpa de produsele nevândute.
– Mâncaţi cu atenţie în restaurantele unde sunt puţini clienţi. În frigiderele acestor restaurante s-a acumulat o cantitate mare de produse, care sunt pe cale să expire. Rari sunt bucătarii care ar rezista tentaţiei de a scăpa de ele mai întâi.
– Fiţi suspicioşi la brunch-urile de duminică: sunt făcute pentru a utiliza tot ce nu s-a consumat în zilele de vineri şi sâmbătă. Salata de creveţi este un cimitir de creveţi morţi. Peştele înmuiat în oţet balsamic este un peşte care pur şi simplu nu mai poate fi pus pe grătar. Duminică, mai mult ca niciodată este adevărată vechea zicală a bucătarilor: „Sosul ascunde o mie de păcate”
– Nu comandaţi peşte în ziua de luni: chiar şi în oraşele cu mari pieţe de peşte, aceştia vor fi peşti cumpăraţi cel mai probabil joi şi care nu s-au consumat peste week-end. În tot acest timp au stat în frigiderul, care a fost deschis la fiecare două minute.
– Vânzătorii de peşte aproape niciodată nu mănâncă peşte-spadă: Sspre deosebire de clienţii lor, aceştia au văzut viermii de trei metri care trăiesc în peştele-spadă.

Cum să stai mai puţin la cozi
Regula celui mai îndepărtat ghişeu: la ghişeele cele mai îndepărtate şi greu accesibile, de obicei sunt cei mai puţini oameni. Nu mereu, dar de multe ori funcţionează la McDonald’s, supermarket-uri şi la controlul paşapoartelor.

Cum să cureţi o scrumieră
Să le trataţi înainte de spălare cu soluţie pentru lustruirea mobilei.

Cum să tai ceapa fără lacrimi

– Puneți ceapa timp de 10 minute în frigider.
– Treceţi cuţitul prin apă rece.
– Puneţi alături o lumânare aprinsă: compuşi volatili vor fi atraşi de flacără. De asemenea se poate pune o oală de apă clocotită sau un ventilator, pentru a-i îndepărta.
– Mestecaţi în procesul de tăiere gumă de mestecat.

Cum să scapi de câinii vagabonzi
Cu ajutorul unei soluţii de trei procente de amoniac într-o sticlă de plastic sau pistol de apă. În comparaţie cu sprayul cu piper, funcționează întotdeauna: câinele îşi va pierde orientarea pe o jumătate de oră, mai ales dacă reuşiţi să nimeriţi în nas. Această metodă o folosesc în mod tradiţional poştaşii.

Ce lovituri sunt cele mai eficiente în luptă
– Amintiţi-vă formula „ochi-gât-vintre.” În vintre se loveşte astfel: ridicaţi piciorul la aproximativ 90 de grade şi apoi îndreptaţi brusc din genunchi. În gât – în mărul lui Adam, cu falangele degetelor. În ochi – împungeţi cu degetele. Folosiţi obiectele la îndemână: chei, umbrelă, pix, brichetă, geantă de mână, carte, jachetă, centură, beţe, pietre. O sticlă de plastic pe jumătate goală cu cola poate fi o armă serioasă.
– Lovitura cu palmele peste urechi. O lovitură destul de grea, relativ uşor de blocat, dar dacă nimeriţi, 15 secunde adversarul nu va înţelege ce se întâmplă.
– Lovitura în nas – pentru 3-5 secunde, dezorientează inamicul.
– Lovitura cu fruntea în nas. Adesea, această luptă se termină, de obicei, cu un nas fracturat.
– Lovitura cu cotul în tâmplă sau maxilar. Se aplică pe tangentă (ca şi cum a-ţi avea nevoie urgentă să vă scarpinaţi pe spate), apoi imediat înapoi – din nou, în nas. De asemenea, în lupta corp la corp sunt eficienţi genunchii.
– Lovitura în fluierul piciorului. Foarte dureroasă, mai ales dacă purtaţi bocanci.
– Lovitura de sus în jos peste laba piciorului. Adversarul se va apleca din reflex şi apoi trebuie să completaţi cu o lovitură de genunchi în nas.

Cum să nu atragi un control al poliţiei
Cumpăraţi un buchet mare de flori. Din anumite motive misterioase, poliţiştii nu opresc de obicei oameni cu buchete, fapt de care se folosesc traficanţii de droguri din diverse ţări.

Cum să desparţi doi câini care se luptă
– Nu încercaţi să-i separaţi cu palme sau lovituri: lupta va deveni şi mai aprigă. Nu fluturaţi braţele în faţa nasului unui câine: este periculos.
– Mai ales, nu încercaţi să trageți câinele de zgardă: puteţi fi muşcat de propriul câine.
– Cea mai încercată modalitate: proprietarii câinilor trag, simultan şi brusc,  câinii de picioarele din spate, ridicându-i de la pământ. Câinii pierd echilibrul şi se eliberează reciproc.
– Şi mai eficient: încrucişând mâinile, se iau câinii de picioarele din spate, şi prin ridicare, se întorc pe spate. Abdomenul devine vulnerabil, iar câinii decomprimă maxilarele.
– Aruncarea peste câini a unei jachete sau stropirea cu apă.
– În cazul în care lupta nu a început, puteţi încerca, dacă nu vă e frică, să vă postaţi între câini.
– Pentru a decomprima maxilarele – apăsaţi gâtlejul câinelui, tăindu-i respiraţia.
– Aruncarea unei pisici în mijlocul luptei – se spune că funcţionează.

Cum să reacţionezi atunci când un câine te atacă
Atunci când câinele se apropie, să vă ghemuiţi. Animalului i se declanșează programul – a fost mare – acum e mic, se pregăteşte să atace. Cel ce se apără, dimpotrivă, va încerca să arate mai mare. Iar dacă victima trece la atac, e mai bine să nu te bagi. În 99% din cazuri, câinele se opreşte imediat, şi maxim te latră.

Lasă un comentariu

  • Psiholog Gabriela Romaneţ

  • Micleusanu Foto

  • RomanTolici.ro

  • Trailero