Animații

Filmul de animaţie

Animaţia este arta de a face ca obiectele inanimate să dea impresia că sunt în mişcare. Animaţia este un impuls artistic ce a precedat cu mult filmele. Primul animator din istorie poate fi considerat Pygmalion, din mitologia greco-romană, un sculptor care a creat statuia unei femei atât de frumoase, încât s-a îndrăgostit de ea şi a implorat-o pe Afrodita (Venus) să-i dea viaţă. O parte din acelaşi sens de magie, mister şi păcat se regăseşte încă în animaţia contemporană de film, făcând din ea un vehicul important pentru explorarea emoţiilor copleşitoare şi tulburătoare, ale copilăriei, lucru pe care îl făceau altădată poveştile.

Filmul de animaţie este un gen de film realizat prin animarea personajelor sau obiectelor naturale prin filmarea fotogramă cu fotogramă. Succesiunea de imagini ce reprezintă descompunerea mişcării se realizează în atâtea faze câte sunt necesare ca să redea mişcarea dorită.

În funcţie de dorinţa realizatorului ca tehnică de animaţie se pot folosi tehnici şi procedee diferite: desen, cartoane decupate, păpuşi, ecranul cu ace, gravură, obiecte, pictură, plastilină, fluorescenţă, computer.

Mai există un gen numit film de animaţie combinat cu filmări de personaje reale, un gen de film în care imaginea filmată separat cu personaje reale este combinată cu imaginea obţinută prin animaţie.

Mileniul al treilea debutează, în acest domeniu, cu o diversificare spectaculoasă a genului, filmele de animaţie depăşind de mult, ca şi public ţintă, copiii. Există animaţii cu tentă socială, futuriste, în care acurateţea desenului merge până la perfecţiunea detaliului, producţii japoneze (manga şi anime) şi chiar filme animate pentru adulţi, în care sexul şi violenţa abundă.

Pagină realizată de Monica Micleușanu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

  • Psiholog Gabriela Romaneţ

  • Micleusanu Foto

  • RomanTolici.ro

    Freddie Mercury

  • Trailero

%d blogeri au apreciat asta: