Legenda Trollface

În ultimii ani, printre utilizatorii activi ai reţelelor sociale au devenit populare comicsurile cu faţa răutăcioasă, numită „Trollface”. Totul a început în 2008, atunci când utilizatorul Whynne a publicat pe contul sau deviant un comics vesel despre un poliţist şi un şofer. Desenul a fost făcut în Microsoft Paint. Comicsul s-a raspandit rapid în reţea, devenind un adevărat memo …

Există însă o teribilă legendă a acestei glume inofensive a inetrnetului. Conform acesteia, autorul real al personajului este Henry Lee Lucas, celebru criminal în serie şi pedofil american, cu 11 crime dovedite la activ.

Prima sa victimă a fost mama sa, pe care a ucis-o în 1960 cu un cuţit de bucătărie. Faptă pentru care a ispăşit 15 ani, inclusiv 4,5 ani într-o clinică psihiatrică.
După eliberare, a început adevaratul măcel. La a doua arestare, Henry a mărturisit 300 de crime, dintre care doar 213 pot fi considerate ca fiind mai mult sau mai puţin plauzibile. Numărul exact al victimelor lui Lucas este încă necunoscut. A devenit popular în societatea americană, iar povestea sa a fost ecranizata de trei ori. La proces, instanţa a dovedit 11 cazuri de violenţă şi crimă, iar Henry a fost condamnat la moarte, mai târziu pedeapsa fiindu-i înlocuita cu închisoarea pe viaţă. La 64 de ani a murit în închisoare, ca urmare a unui atac de cord.

Abilitatea sa pentru desen pare evidenta, iar fata ranjita descrie o stare de spirit într-un moment de violenţă, exprimată printr-un zâmbet rău, viclean, încruntat.
Primul desen a fost facut în subsolul în care a violat si a omorat prima victimă, o fetita de şapte ani.
Mai târziu, acelaşi desen l-a lăsat şi în celula sa, unde-şi ispăşea condamnarea pe viaţă.

Cum anume i-a devenit cunoscut utilizatorului Whynne desenul respectiv, rămane o enigmă. Există o versiune conform careia Whynne a descoperit imaginea  în timpul unei vizite la locul de muncă a tatălui său (ofiţer de poliţie din Texas). Conform altei versiuni, imaginea a fost găsită pe forumurile închise ale perverşilor, printre care figura lui Henry Lee Lucas e considerată cult.

În orice caz, indiferent de originea sa, fata rautacioasa a lui Trollface a devenit un icon teribil în cyber-spaţiu.

 

 

Comments
One Response to “Legenda Trollface”
  1. Interesanta informatia. Multumesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

  • Psiholog Gabriela Romaneţ

  • Micleusanu Foto

  • RomanTolici.ro

  • Trailero

%d blogeri au apreciat: