5 realizări muzicale uimitoare

Cea mai joasă notă cântată – 0.393 Hz

Cea mai joasă notă cantata de om, conform Guinness Book of Records, a avut o frecvenţă de 0.393 Hz. Cu această realizare se poate lăuda cântăreţul de biserică Roger Menees, care a reuşit performanţa în 2010. Există dezbateri pe această temă, deoarece urechea umană nu poate detecta sunete mai jos de 18 Hz.

Cea mai înaltă notă cântată – SI de octava a opta (C8)

Pianul are 88 de clape. Cea mai înaltă notă pe care o poate emite este un C înalt, care este adesea menţionată ca C8. Pentru o lungă perioadă de timp s-a crezut că Maria Carey poate cânta cea mai înaltă notă G7, după interpretarea imnului SUA în 2003. Cu toate acestea, în 2008, un tip pe nume Adam Lopez a obţinut nota record C8, în faţa publicului.

Cel mai rapid rapper – 23 de silabe pe secundă

Acest stil vine de la Sugar Hill Gang şi începe să se dezvolte datorită noii generaţii de rapperi care cântă din ce în ce mai repede. La momentul dat deţinătorul oficial al recordului Guinness este Ricky Brown, cu 14 silabe pe secundă. Cu toate acestea, în Coreea de Sud există un tip care cântă cu 23 de silabe pe secundă. Problema este că tehnic, înregistrările acceptate de Guinness se refară doar la limba engleză. Pe de altă parte, oricum se aude un fel de păsărească.

Cel mai rapid interpret la chitară – 600 de acorduri pe minut

Uitaţi de cei mai rapizi chitarişti de odinioară, Yngwie şi Eddie. Locul le-a fost luat de un tip din Denver, John “Dr. Hot Licks” Taylor. În timpul inerpretării „Zborului bondarului”, el a reuşit 600 de acorduri pe minut, depăşind recordul anterior de două ori.

Cea mai lungă piesă – 100 de ani

Trupe precum Dream Theater şi Pink Floyd au în repertoriul lor piese care constituie albume întregi. De curând, The Flaming Lips a lansat o melodie de 24 de ore. Dar toate acestea nu se pot compara cu piesa care se derulează în acest moment, când citiţi acest articol. Compozitorul este un fost membru al trupei Pogue Jem Finer, care a creat piesa pentru Tibetan Singing Bowls. Piesa este interpretată de un calculator începând cu 31 decembrie 1999 şi se va încheia pe 31 decembrie 2999. O varianta mai concludentă aici.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

  • Psiholog Gabriela Romaneţ

  • Micleusanu Foto

  • RomanTolici.ro

    Freddie Mercury

  • Trailero

%d blogeri au apreciat asta: