Queen

Una dintre cele mai cunoscute și iubite trupe din istoria muzicii, Queen, s-a format în anul 1970 din ceea ce rămăsese din formația Smile, adică Freddie Mercury, Brian May şi Roger Taylor. În 1971 li s-a alăturat John Deacon,  trupa devenind astfel completă.

Deşi la început a fost puternic criticată, chiar ignorată de criticii de specialitate, mai ales în Statele Unite ale Americii, formaţia Queen a fost ulterior super elogiată, recunoscându-i-se forţa creatoare, inovativitatea şi pionieratul într-o serie de subcurente rock, cum ar fi arena rock, glam rock, hard rock, heavy metal şi rock progresiv.

Queen a lansat 26 de albume și a vândut peste 300 de milioane de discuri în întreaga lume. Popularitatea celor patru membri este și acum la fel de puternică ca în anii lor de glorie.

În filmul documentar Days Of Our Lives realizat de BBC, găsim povestea lor remarcabilă piperată cu lupte, obstacole uriașe, succes, certuri, despărțiri, triumf, tragedie, toate reprezentând în final o moștenire durabilă și valoroasă pentru omenire.

Documentarul ne poartă printr-o imensă arhivă de filmări nevăzute până acum de public prezentându-ne cum au lucrat cu atât succes patru minți strălucite, toate capabile să scrie hituri inegalabile, timp de patru decenii.

Queen nu a făcut niciodată nimic pe jumătate – culmile atinse erau mărețe, iar căderile catastrofice. Este o poveste impresionantă spusă cu inteligență, înțelepciune, plină de umor dar și cu o dureroasă sinceritate chiar de către membrii trupei.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

  • Psiholog Gabriela Romaneţ

  • Micleusanu Foto

  • RomanTolici.ro

  • Trailero

%d blogeri au apreciat: