Steaua şi moartea lui Jim Morrison

Cu patruzeci de ani în urmă, la 3 iulie 1971, a murit liderul şi solistul trupei The Doors, poetul şi compozitorul Jim Morrison.
Jim Morrison a devenit o legendă încă în timpul vieţii. Mai mult, el a fost sortit să devină o legendă şi un erou al generaţiei sale. Moartea sa, survenită la numai 27 de ani, rămâne până azi un mister şi o altă dovadă că Morrison este unul dintre acei artişti talentaţi care au simţit atingerea vieţii atât de acut, încât nu au avut nici o şansă de a trăi o viaţă lungă şi fericită …

Jimmy Morrison, enigmaticul şi scandalosul solist al controversatei The Doors, era dotat cu un farmec şi o carismă extraordinare. A fost obiectul urii şi dragostei, era ascultat ca un profet şi era venerat ca o zeitate.

 

Biografia lui este o poveste fără sfârşit învăluită în mister, speculaţii şi bârfe – de la naştere  şi până la moartea tragică si misterioasă, toată viaţa lui, într-un fel sau altul, implicit sau explicit, peste tot, în fiecare secundă a purtat în urma lui umbra morţii.

Misticism, veţi spune. Fapte, vi se va răspunde. E de ajuns să-i recitim biografia. Mulţi sceptici încă se întreabă dacă Morrison a murit atunci în Paris. Şi mulţi fani loiali încă nu pot crede în moartea idolului lor, şi cu lacrimi în ochi, luptă pentru adevărul lor – că Morrison încă trăieşte. Desigur, fanii preferă această variantă, dar Jim Morrison a murit cu adevărat. Este demn de remarcat faptul că moartea lui, nu se știe de ce, provoacă încă mai multe întrebări decât răspunsuri.

Deşi Jim Morrison a murit la Paris pe 3 iulie 1971, este surprinzător faptul că s-a întâmplat totul atât de liniştit, încât informaţia despre moartea legendarului cântăreţ a ajuns la Los Angeles, la doar trei zile după eveniment. Bârfele şi zvonurile spuneau că a murit în urma unei supradoze de droguri,  într-un accident de mașină, că a fost internat la balamuc, unde i-au fost amputate picioarele…

A avut o reputaţie de om nestăpânit, impulsiv, exploziv, care ar fi dus de la sine la un asemenea teribil sfârşit. În plus, Morrison a dus o viaţă prea putin paşnică şi virtuoasă. A fost un subiect preferat al cronicilor de scandal – ieşind constant prin ferestre, beat sau drogat, lovind maşina cuiva sau declarând deschis intenţia de a se sinucide.

Informaţia iniţială despre moartea lui Morrison nu a fost făcută publică de teama şocului iminent şi a scandalului. De aceea toate rapoartele poliției au fost seci și laconice – „moarte naturală ….”. Alte informaţii fiind limitate la descrierea locului morţii. Singura persoană care a văzut moartea cântăreţului a fost prietena sa Pamela, care a luat misterul morţii sale cu ea în mormânt. Cel mai probablil, moartea lui Jim Morrison ascunde ceva mai mult decât scurta declaraţie a poliţiei.

Viaţa şi moartea erau pentru Morrison categorii absolut egale, de fapt două părţi ale uneia şi aceleiaşi monede. De-a lungul scurtei şi strălucitoarei sale vieţi, Jim Morrison a vorbit despre moarte, a scris despre moarte şi a cântat despre moarte. Toate versurile sale sunt un imn adus morţii, Jim declarând în mai multe rânduri că poartă  „pecetea morţii premature”.

Până în prezent circulă multe teorii contradictorii şi zvonuri despre ultimele ore ale vieţii lui Morrison. Printre acestea se numară un asasinat comandat CIA, care ducea atunci o luptă activă cu membrii mişcării Hippie.

Un alt mister constă în faptul că la trei ani după moartea lui Jim Morrison, a murit subit prietena sa, Pamela Courson – singura persoană care a fost cu Jim în ultimele ore ale vieţii. Avea de asemenea numai douăzeci şi şapte ani.

În fotografie, casa de pe strada Bawtry din Paris, unde a murit cântăreţul.

Vezi de asemenea:

Staruri Rock – atunci şi acum

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

  • Psiholog Gabriela Romaneţ

  • Micleusanu Foto

  • RomanTolici.ro

    Freddie Mercury

  • Trailero

%d blogeri au apreciat asta: