CORPUL SUPRAVEGHEAT @ VICTORIA ART CENTER

EXPOZITIE CORPUL SUPRAVEGHEAT / BODY UNDER SURVEILLANCE

VICTORIA ART CENTER, 9 MARTIE ORA 18

expozitie de grup
Locatie: Galeria Victoria Art, Bucuresti, Romania
Perioada: 9 martie – 9 aprilie 2011

Titlul proiectului
Corpul ca proiect cultural contemporan. Provocari teoretice, replici artistice

Director proiect
conf. univ. dr. Petru Lucaci

Cod CNCSIS
id_1539

Programul
IDEI

Tipul proiectului
Proiecte de cercetare exploratorie

Descriere proiect

Arta si societatea merg mana in mana in formularea si impunerea, prin mijloace specifice, de norme, asteptari, ideologii. luand corpul uman ca reper se observa cum, pe de o parte, operele de arta reprezinta o istorie a evolutiei modelelor corporale iar pe de alta parte, filozofia, antropologia, teologia, psihanaliza, medicina, formuleaza de la o epoca la alta discursuri tot mai sofisticate despre corpurile umane si aspiratiile, proiectele corporale ale omului.

Proiectul intitulat corpul ca proiect cultural contemporan. provocari teoretice, replici artistice isi propune initierea unui dialog controlat, interdisciplinar si transdisciplinar pe aceasta tematica intr-un sistem interactiv tip web 2.0, social-networking, cu continut dinamic si aplicatii specifice care se dezvolta permanent. dialogul are rolul de a crea o comunitate stiintifica multidisciplinara si obtinerea unor repere stiintifice, tehnologice si culturale pentru arte vizuale, prin deschiderea si sustinerea dialogului in cadrul unor comunitati de interes ale artistilor, in vederea cresterii coeziunii, focalizarii tematice si contextualizarii creatiei artistice. abordarile interdisciplinare existente la acest moment vor servii pentru artistii vizuali drept provocarii la replici artistice pe masura. Dialogul va fi sustinut de experti in diferite domenii (sociologi, filozofi, istorici, critici de arta si film) si de studenti si cadre didactice de la universitatea nationala de arte si de la academia de teatru si film, institutul de coregrafie/centrul de dans contemporan.

Proiectul va beneficia de un sistem web 2.0 creat special ca platforma de comunicare tematica ce va ajuta la intretinerea unui dialog continuu atat in cadrul echipei cat si in afara ei, intre cei ce vor fi interesati de temele lansate in acest proiect de ipostazele contemporane de raportare la corpul uman.

 

Foto: Cristi Farcaș

Sursa: modernism.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

  • Psiholog Gabriela Romaneţ

  • Micleusanu Foto

  • RomanTolici.ro

    Freddie Mercury

  • Trailero

%d blogeri au apreciat asta: