Război între coreeni?

Ceea ce se întâmplă astăzi între Coreea de Nord și Coreea de Sud ar putea duce la un război în toată regula.  Să nu uităm că regimul comunist din Coreea de Nord promovează ură împotriva Occidentului și în special împotriva Americii.  Țara este împânzită de postere uriașe de propagandă antiamericană. Copiii învață de mici că președintele este Dumnezeul lor, iar capitalismul este dușmanul lor de moarte. Nu ne rămâne decât să sperăm că toate acestea nu vor duce la izbucnirea unui nou măcel, unde vor avea de suferit în special oameni nevinovați.

Animația de mai jos ne dezvăluie drama unui băiețel din Hiroshima care se transformă într-o umbră vie. Când bomba atomică a fost aruncată în Hiroshima, în luna august a anului 1945, lumina orbitoare a exploziei a imprimat siluete de oameni  pe zidurile clădirilor în care aceștia trăiau. Momente din  viețile lor au rămas încremenite, ”fotografiate” de flash-ul exploziei. Umbrele au fost cruțate. Oamenii, nu.

Din păcate chestiunea cu umbrele imprimate nu e ficțiune. Există câteva locuri în Hiroshima unde pot fi văzute pe asfalt sau pe ziduri siluetele unor oameni care s-au aflat în acea zi fatală în apropierea exploziei. Deflagrația s-a produs în aer, la câteva sute de metri, iar cei care s-au aflat în proximitate, aproape că s-au evaporat lăsând în urma lor pete care și astăzi mai pot fi observate.

Shadowplay – partea I

Shadowplay – partea a II-a

Filmul de animație stop-motion este scris, animat și regizat de Dan Blank. Lucrarea a câștigat Premiul pentru cel mai bun scurt-metraj la Festivalul de Film din Los Angeles, 2002, Premiul Academiei Studenților (Bronz), 2002, Premiul Emmy al Studenților (Aur) în 2003. Muzica îi aparține lui Ryan Shore.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

  • Psiholog Gabriela Romaneţ

  • Micleusanu Foto

  • RomanTolici.ro

  • Trailero

Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

Alături de 98 de alți urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: