Obiecte steampunk

Steampunk este un sub-gen al science-fiction, istoriei alternative și al ficțiunii speculative care a apărut în jurul anilor 1980, începutul lui 1990. Steampunk-ul implică o eră sau o lume unde puterea aburului era folosită pe scară largă –  în secolul al XIX-lea, în special în era victoriană britanică – care încorporează elemente deopotrivă science fiction și fantesy. Lucrările curentului steampunk au trăsături care de multe ori conțin o tehnologie anacronică sau inovații futuriste așa cum victorienii și le-au imaginat; cu alte cuvinte, lucrările sunt bazate pe perspectivele victoriene cu influențe în modă, cultură, stil arhitectural, artă etc. Această tehnologie  include mașinării ficționale care se găsesc în lucrările lui H.G.Wells și Jules Verne sau adevăratele tehnologii cum ar fi computerul dar care au fost dezvoltate timpuriu în îstoria alternativă.

Steampunk-ul este adesea asociat cu cyberpunk-ul. Aceste curente se influențează reciproc și au în parte aceeași fani, dar steampunk-ul s-a dezvoltat ca mișcare separată. Dincolo de perioada de timp și de nivelul tehnologiei, principala diferență este că lucrările steampunk-ului tind să fie mai puțin distopice.

Multe obiecte utilitare moderne au fost modelate de diferiți artizani într-un stil steampunk mecanic pseudo-victorian și un număr de artiști vizuali și muzicieni au fost descriși ca fiind ”steampunk”.

Stilul general al steampunk-ului poate fi descris în trei cuvinte: „cupru, alamă și abur”.

Mai jos este o colecție de lucrări ale lui Ivan Mavrovic, artist care creează obiecte steampunk.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

  • Psiholog Gabriela Romaneţ

  • Micleusanu Foto

  • RomanTolici.ro

    Freddie Mercury

  • Trailero

%d blogeri au apreciat asta: