Culte religioase ciudate

Iată un top 10 al celor mai ciudate culte religioase:

Locul 10: În 1774 in SUA, Ann Lee a creat comunitatea shakerilor (Shaking Quakers). „Măicuța Lee” susţinea că dragostea pentru Dumnezeu ar trebui să fie exprimată prin dans până la epuizare. Zvonurile susţineau că dansând, shakerii se dedau în întuneric păcatului în grup, iar copiii născuți în urma acestor orgii erau crescuți în comunitate de către toți membrii. Desigur, o astfel de extravaganţă nu era pe placul tuturor, astfel încât astăzi comunitatea shakerilor include numai şapte membri în statul Maine.

Locul 9: Timp de aproape 80 de ani în Noua Guinee există un cult al lui Isus Hristos – papuas. Adepţii cultului susţin că omul alb a smuls din Evanghelie prima pagină, unde se declara că Hristos a fost un papuas. Într-o zi el se va întoarce și îi va transforma pe papuasi în stăpâni, iar pe albi în sclavii lor.

Locul 8: O credință și mai exotică împărtășește tribul african al Dogonilor. Ei se roagă stelei Sirius. Conform convingerilor lor, de pe una dintre planetele ce se învârt în jurul lui Sirius, pe o „barcă zburătoare”, a venit precursorul seminţiei Nom-mo – jumătate om, jumătate șarpe. Apropo, dogonii știau că Sirius este o stea dublă, cu mult înainte ca acest fapt să fie descoperit de astronomii europeni.

Locul 7: În anii 70, în SUA  s-a înființat comunitatea „Heaven’s Gate” (Porțile Cerului). Preoții comunității îi prezentau pe Dumnezeu şi Lucifer drept comandanţi a două echipaje de „farfurii zburătoare”, care se luptă pentru planeta Pământ. Pentru a supravieţui în această luptă, oamenii trebuie să se mute într-o „altă dimensiune” prin sinucidere. Majoritatea adepților acestei idei au fost programatori.

Locul 6: Unii dintre indienii canadieni se închină zeului-canibal, Baksbakualanksve. Din fericire, acum ei nu se mai dedau ritualurilor însângerate, dar în timpul procesiunilor pot, cuprinși de extaz mistic, să-și muște aproapele.

Locul 5: Indienii tribului Tapirape din Brazilia, care zeifică paraziţii. Ei sunt convinși că spiritele care au creat lumea s-au refugiat în organismele umane, şi de acolo prin „vocea interioară” dau oamenilor sfaturi. Dacă, Doamne fereşte, te tratezi de viermi gastrici, riști sa fii declarat „spirit abandonat” şi să fii expulzat din sat.

Locul 4: In 1974, jurnalistul și pilotul de curse Claude Vorilhon (Raël) a înființat religia Raël. El a susținut că tatăl său este extraterestru și că „farfuriile zburătoare” vor salva omenirea. Astăzi, Biserica Raël numără peste 80.000 de membri în 90 de țări.

Locul 3: În timpul celui de-al doilea război mondial, soldaţii americani au debarcat pe insulele din Oceania, cu încărcături de produse şi echipamente, care au fost împărţite cu localnicii. „Cargo”, adică transportul, a devenit sacru. Nativii se roagă la conservele de carne şi cred că în curând din cer li se vor aduce mai multe.

Locul 2: În regiunea Volga în secolul al XIX-lea a existat comunitatea „dyrniki” (găurari). Ei nu nu se rugau la icoane, considerându-le „stricate” şi făceau niște găuri în perete unde își indreptau rugăciunile. Alte rituri „dyrnikii” nu aveau.

Locul 1: Religia Jainism, una dintre cele mai vechi din India, este practicată de mai mult de 5 milioane de oameni. Principiul de bază al jainilor este să nu facă rău ființelor vii, astfel încât acestea  nu mănâncă carne şi nu folosesc arme. Printre ei se evidențiază Svetambara (purtătorii de lumină), care nu poartă niciun fel de haine. Pentru a nu ucide accidental nici măcar o insectă, aceștia respiră printr-un tifon şi își mătură drumul pe care merg cu o mătură specială. În alimentație jainii sunt foarte abstinenţi şi consideră moartea prin înfometare drept sanctitatea supremă. Este adevărat că in acest timp ei se ocupă cu cămătăria, fiind celebri pentru cruzimea lor față de datornici.

Reclame
Comments
One Response to “Culte religioase ciudate”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Dreptul copilului și familiei la liberă conștiință, libertatea de a alege valorile, Culte religioase ciudate, […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

  • Psiholog Gabriela Romaneţ

  • Micleusanu Foto

  • RomanTolici.ro

    Freddie Mercury

  • Trailero

%d blogeri au apreciat asta: