A fi părinte: Petrece timp cu copilul

de Gabriela Romaneț, psiholog clinician

oracoolblog.wordpress

A fi părinte: A fi părinte este una dintre cele mai satisfăcătoare experiențe pe care o persoană le poate avea. Să-ți vezi copilul crescând reprezintă o mare realizare, dar și o mare provocare. Provocarea cea mai importantă este să ții pasul cu copilul care crește. Abia ce te obișnuiești cu perioada pe care copilul tău o parcurge și iarăși trebuie să te pui în mișcare pentru că el debutează într-o altă etapă de dezvoltare și are nevoie de sfaturile părinților, de implicarea lui fizică și emoțională, de schimbul emoțional.

Petrece timp cu copilul

Organizează-ți programul în așa fel încât să pui deoparte o zi pentru a merge în parc,  muzee şi biblioteci, în funcţie de interesele copilului și în funcție de educația culturală pe care vrei să o transmiți. Chiar dacă nu-i place să meargă la un concert de muzică clasică, la teatru sau la muzeu, când va crește  îți va fi recunoscător pentru modul în care privește lumea și viața.

Participă la pregătirea pentru școală: fă temele împreună cu el, vizitează profesorul la școală, chiar dacă acestea îți iau timp și trebuie să te învoiești de la servici. Dar, ținând cont de faptul că el crește repede și în curând va fi pe cont propriu, atunci poți face compromisuri câțiva ani. Șeful tău își va aminti sau nu că nu ai fost la o ședință sau întâlnire, dar copilul tău își va aminti toată viața dacă l-ai susținut, dacă ai asistat la campionatele sau serbările lui.

Când ai mai mulți copii, petrece timp cu fiecare copil în parte, încearcă să împarți timpul în mod egal.

Petrece în mod calitativ timp cu copilul: a juca tenis, a face împreună un proiect, a te plimba împreună, a discuta și orice poate fi împărtășit împreună.

Urmează: A fi părinte: Permite-i copilului să aibă experiențe personale

Reclame
Comments
4 Responses to “A fi părinte: Petrece timp cu copilul”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Urmează: A fi părinte: Petrece timp cu copilul […]

  2. […] copilul, evită critica, fii interesat de interesele copilului, fii un model, fii consecvent, petrece timp cu copilul, permite-i să aibă experiențe […]

  3. […] A fi părinte: Petrece timp cu copilul […]

  4. […] cu copiii sunt exemplificări ale expresiei “petrece calitativ timpul cu copilul” (A fi părinte: Petrece timp cu copilul) și un […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

  • Psiholog Gabriela Romaneţ

  • Micleusanu Foto

  • RomanTolici.ro

    Freddie Mercury

  • Trailero

%d blogeri au apreciat asta: