Ambivalența față de carte

Dacă în postul Dragostea de carte, sursă de inspirație pledam în favoarea ideii de apropiere a cărții de corp,  de data  asta ambivalența trasează destinul cărților.

Artistul Robert The devorează cărțile. Intenția din spatele actului artistic este distructivă, dar pulsiunea distrugerii este folosită în scopul de a crea un produs nou și original, folosindu-se de ura și iubirea față de cărți. Acesta este procesul sublimării, a utiliza pulsiunea nu în scopul ei primordial, ci în scop creator. Creația este o construcție.

De multe ori părinții își îndeamnă copiii să învețe, le cer să „mănânce cartea”, să o viseze, să citească în loc să se joace. Astfel, copiii ajung să dezvolte ambivalență față de obiectul care le este impus a fi consumat sau utilizat. Ce vor face ei ulterior? Vor sublima, în cel mai bun caz, revolta față de părinți și obiectul impus.

Comments
One Response to “Ambivalența față de carte”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Esteticul și motivația școlară: rechizitele pot deveni motivatori pentru copil (Accesoriile cărții, semnele de carte), dezvoltarea aptitudinilor artistice (Dragostea de carte, sursă de inspirație, Ambivalența față de carte); […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

  • Psiholog Gabriela Romaneţ

  • Micleusanu Foto

  • RomanTolici.ro

  • Trailero

%d blogeri au apreciat: