Dragostea de carte, sursă de bijuterii

de Gabriela Romaneț, oracoolblog.wordpress

Toate aceste bijuterii sunt făcute din hârtie, mai exact din paginile cărților. De aceea, fiecare produs are un nume, numele cărții din care au fost făcute. Astfel, puteți purta un „Hamlet” pe deget, un „Faust” la gât sau „Război și pace” la urechi. Creatorul bijuteriilor, Jeremy May, taie în paginile cărților forma bijuteriilor, după care laminează sutele de pagini și le desenează într-un mod original.

Probabil că a pornit de la întrebarea „Ce faci cu cartea pe care ai citit-o?”. Să o așezi în bibliotecă pentru a reveni la ea în alte momente ale vieții, să o lași copiilor ca pe o moștenire culturală, să o dai altora pentru a se bucura și ei de plusul de valoare pe care cartea îl aduce.  Mai există și opțiunea de a o utiliza în sens personal, adică de a o transforma în alt obiect, de a o supune travaliului personal creator.

A tăia cartea și a o transforma în bijuterii  poate reprezenta un sacrilegiu, o deturnare a valorii spirituale într-un accesoriu corporal, un act narcisic de însușire a universului cărții și de supunere a creatorului, prin forța castratoare, propriului demers creator.

A utiliza cartea și în alt sens decât cel destinat în mod primordial, a te inspira să-i dai altă utilizare, să o abordezi în registrul pasiunii pentru bijuterii poate reprezenta condensarea dragostei față de carte cu cea față de bijuterii, încercarea de integrare, de apropiere a minții de corp și corpului de minte. Iar produsul final devine reprezentarea modului în care ai perceput cartea, transformarea insight-urilor provocate de carte într-un obiect care are scopul să te înfrumusețeze, omagiul individual adus cărții care a contribuit la structurarea sau restructurarea Eului.

 

 

 

 

 

 

Reclame
Comments
2 Responses to “Dragostea de carte, sursă de bijuterii”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Esteticul și motivația școlară: rechizitele pot deveni motivatori pentru copil (Accesoriile cărții, semnele de carte), dezvoltarea aptitudinilor artistice (Dragostea de carte, sursă de inspirație); […]

  2. […] by oracooloracool on septembrie 25, 2010 · Lasă un comentariu  Dacă în postul Dragostea de carte, sursă de inspirație pledam în favoarea ideii de apropiere a cărții de corp,  de data ambivalența trasează […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

  • Psiholog Gabriela Romaneţ

  • Micleusanu Foto

  • RomanTolici.ro

    Freddie Mercury

  • Trailero

%d blogeri au apreciat asta: