Roman Tolici: Action

Roman Tolici

PREVIEW: ACTION

Vernisaj vineri, 3 septembrie, ora 18

3 – 5 Septembrie 2010 la Galeria Posibilă (strada Popa Petre, nr. 6)

În perioada 19 septembrie – 17 octombrie 2010, la Kunstverein Virtuell-Visuell Dorsten va fi deschisă expoziția personală a artistului Roman Tolici: Action împrumută titlul unei recente serii de pictură odată cu care artistul focalizează realitatea de dincolo de dezvrăjirea cotidiană.

Convins că “orice imagine pictată completează spații lipsă din percepția noastră asupra lumii și asupra nouă înșine”, Roman Tolici atacă în seria Action staticul drept secvență a unui flux, urmarindu-i deopotrivă instabilitatea și suplețea. Demersul nu vizează atât o cercetare a mișcării în sine, cât a acțiunii și a consecințelor ei. Sunt transate situații-limită și evenimente ireversibile; singulară, clipa și atributele ei par a dezvălui o poveste mult mai conținătoare de adevăruri (fie ele și simple) decât o colecție întreagă de întâmplări și anecdote.

Expoziția de la Kunstverein Virtuell-Viseull Dorsten este organizată cu sprijinul galeriei KunstART am Hellweg Bochum și al Institutului Cultural Român Berlin: la vernisajul din 19 septembrie vor fi prezenți artistul Roman Tolici și curatorul Oana Tănase; cu această ocazie, va fi lansat și catalogul Action a cărui concepție grafică este semnată de Corina Duma.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

  • Psiholog Gabriela Romaneţ

  • Micleusanu Foto

  • RomanTolici.ro

    Freddie Mercury

  • Trailero

%d blogeri au apreciat asta: