Japonia

Japonia se citește în japoneză Nippon sau Nihon, ceea ce înseamnă, în sens literal, originea soarelui. Denumirea oficială a Japoniei este Nipponkoku. Este cunoscută în românește și sub numele de Țara Soarelui Răsare.

Potrivit legendei, Japonia a fost creată de către zei care au înfipt o sabie în ocean, la scoaterea ei formându-se patru picături ce au devenit insulele principale, precum și o multitudine de insule mici (peste 5000). Situată în Asia de Est, pe un lanț de insule aflate între Oceanul Pacific și Marea Japoniei, la est de Peninsula Coreeană, Japonia are o climă care variază mult, de la temperată rece în nord, cu ierni aspre, la temperatură subtropicală în sud.

Aproximativ 66% din suprafața Japoniei este acoperită de păduri. Datorită diversității și unicității peisajului arhipeleagului japonez, numeroase regiuni  au devenit parcuri naționale.

Insulele nipone sunt formate la îmbinarea plăcilor tectonice: placa Pacificului și placa Filipinelor se scufundă sub placa Euroasiatică din vest. Japonia este situată deasupra zonei de scufundare, pe placa Euroasiatică. Insulele sunt de fapt vârfurile expuse ale unor imense formațiuni muntoase ce stau sub Oceanul Pacific.  Din această cauză mai mult de 80 de procente din teritoriu este neuniform.

La îmbinarea plăcilor tectonice crusta pământului este instabilă, ceea ce explică numărul mare de vulcani din Japonia (40 activi și circa 150 inactivi) precum și numărul mare de cutremure (circa 1500 pe an). Japonia are 10% din vulcanii activi din întreaga lume. Dar, această provocare naturală i-a determinat pe japonezi să cerceteze și să creeze arhitectură, tehnologie și un stil de viață adaptate la condițiile naturale instabile.

Japonia este principalul stat industrial al Asiei de Est. Acest lucru este uimitor dat fiind faptul că după cel de-al Doilea Război Mondial, țara era aproape distrusă.

BBC Motion Gallery

Iată câteva obiceiuri pe care trebuie să le știți despre Japonia, în cazul în care vă hotărâți să o vizitați!!!

Obiceiul japonezilor de a-și scoate încălțămintea înainte de a intra într-o casă sau în alte clădiri este pentru că podelele sunt acoperite cu rogojini de paie care se numesc tatamis. Acestea trebuie păstrate cât mai curate.

Suflatul nasului în public este considerat foarte nepoliticos.

Tot o impolitețe este dacă îți exprimi sentimentele în public. De aceea fețele lor sunt impasibile, netrădând nicio emoție. Este o raritate dacă vezi semne de afecțiune în public.

Nu doar bunele maniere înseamnă să arăți cuiva respect, ci și felul în care te îmbraci.

Când mănânci în Japonia, uită tot ce ți-a zis mama în ceea ce privește bunele maniere la masă, cum ar fi acelea de a nu clefăi. Tradiția japoneză este să sorbi cu zgomot supa sau să plescăi mâncarea. Dacă nu faci acest lucru, gazda poate să creadă că nu îți place ce a gătit și se va simți jignită.

Și nu în ultimul rând, trebuie să fiți foarte atenți la felul în care țineți bețișoarele când mâncați. Niciodată în poziție verticală, pentru că acest lucru este un obicei vechi japonez atunci când se oferă mâncare, în special orez, morților.

Călătoriți, minunați-vă, mărturisiți-ne și nouă! Vacanță plăcută.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

  • Psiholog Gabriela Romaneţ

  • Micleusanu Foto

  • RomanTolici.ro

    Freddie Mercury

  • Trailero

%d blogeri au apreciat asta: