Washington, jurnal de călătorie

Mulţi turişti vizitează inima Statelor Unite ale Americii, Washington DC, pentru că este cel mai bun loc pentru a face cunoştinţă cu istoria, cultura şi tradiţiile Statelor Unite. Aici este cea mai mare concentrație din SUA de muzee, monumente istorice, complexe memoriale. La Washington se află reşedinţa Preşedintelui şi a Congresului, agenţiile guvernamentale cheie, organismele de conducere.

Duceți-vă, călătoriți, minunați-vă, fotografiați, mărturisiți-ne și nouă! Vacanță plăcută.

„Monumentul lui Washington se află la un capăt al Aleei Naţionale, iar Capitoliul la celălalt capăt. Monumentul, unul dintre reperele Washingtonului, a fost construit în onoarea lui George Washington, primul preşedinte al Statelor Unite şi finalizat în 1884.

Вашингтон в фотографиях

Modelul din ipsos al Statuii Libertăţii, care a fost folosit pentru turnarea originalului de pe Capitol Hill, se află în Sala de Presă a centrului turistic al Capitoliului, care s-a deschis în 2008. Sculptorul american Thomas Crawford a creat acest model în 1858. El a fost transportat pe cinci segmente din atelierul lui Crawford de la Roma.

Вашингтон в фотографиях

Curtea interioară „Robert şi Arlene Kogod”, cu acoperiş elegant de sticlă, proiectată de arhitectul de renume mondial, Norman Foster, este situată în clădirea istorică numită Patent Office, care găzduiește Muzeul de Artă Smithson și Galeria Naţională de Portrete. Foster a lucrat cu Institutul Smithson la sala de 2600 metri pătrați aflată în centrul clădirii. Acoperişul nu se află pe structura inițială a clădirii, care a fost construită în mai multe etape între 1836 şi 1868.

Вашингтон в фотографиях

Primăvara, vișinii înfloriți încadrează faţada memorialului „Thomas Jefferson” în golful Taydal din Washington. Memorialul este realizat după modelul Pantheonului din Roma.

Вашингтон в фотографиях

Coloane, reprezentând diferite state ale SUA, sunt aliniate la Memorialul celui de-al Doilea Război Mondial. Monumentul care comemorează victimele războiului şi victoria „generaţiei mărețe” a fost conceput de Friedrich St. Florian şi a fost deschis în 2004.

Вашингтон в фотографиях

Memorial „Franklin Delano Roosevelt” din Galeria Naţională este dedicat celor 12 ani din istoria Statelor Unite, cu patru camere în aer liber, fiecare dintre ele fiind consacrată perioadei de președenție a lui Roosevelt, având amplasate în ele câte o sculptură. În această fotografie, statuia lui Roosevelt în scaun cu rotile, la intrarea în Memorial.

Вашингтон в фотографиях

Washington National Cathedral, a șasea cea mai mare catedrală din lume. Construită în stilul gotic englez, cu creneluri, îngeri, mozaicuri şi mai mult de două sute de ferestre cu vitralii. Pe turnul de vest al catedralei se află chiar o statuie a lui Darth Vader. Numită oficial Catedrala Sf. Petru șiPavel, ea este biserică episcopală, deşi aici se  confesează mai multe religii diferite.

Вашингтон в фотографиях

Turiștii se plimbă printre lalelele înflorite în Lafayette Park, vis-à-vis de Casa Albă. Aici e plin de turiști, mai ales primăvara, când e vreme caldă.

Вашингтон в фотографиях

Rangeri în costume escortează ambarcațiunea „Georgetown” pe canalul Chesapeake – Ohio, în timpul primei călătorii de sezon în zona Georgetown. Georgetown este o replică a faimosului oraş de la 1870, reprezentând istoria canalului şi a familiilor care au trăit şi au lucrat la construcția lui.

Вашингтон в фотографиях

La finalizarea construcției, în 1908, gara principală de trenuri a devenit una dintre cele mai mari din lume. În sala centrală ar încăpea monumentul lui Washington dacă ar fi pus pe o parte. Gara este unul dintre cele mai bune exemple de artă arhitecturală. În anii 1980, clădirea a fost transformată în centru comercial şi de transport. În momentul de faţă, aici se află sediul principal al companiei naţionale de căi ferate «Amtrak» şi mai mult de 130 de magazine şi restaurante.

Вашингтон в фотографиях

Aeronave în hangarul James S. McDonnell în Centrul Steven F. Udvar Heyzi, muzeul național al aviației și astronauticii din Shantilly, Virginia. În hangar sunt prezentate sute de exponate pe cele patru teme principale: rachete şi proiectile, zboruri în spaţiul cosmic, sateliţi şi ştiinţă spaţială. Elementul principal al hangarului este naveta spaţiala „Enterprise”.

Вашингтон в фотографиях

Vagon de cale ferată, parte a expoziţiei Muzeului Memorial al Holocaustului. Expoziția cuprinde peste 900 de artefacte, 70 de monitoare video şi patru teatre, precum şi mărturii înregistrate ale martorilor oculari  şi filme istorice.

Вашингтон в фотографиях

Peste 53.000 de nume sunt gravate pe Memorialul veteranilor războiului din Vietnam. Memorialul este format din doi pereţi de granit negru de 75 metri lungime. Fiecare perete este format din 72 de panouri. La început, proiectul Memorialului, prezentat de Maya Leen, a provocat controverse, dar acum el este uşor de recunoscut datorită simplităţii şi frumuseţii sale.

Вашингтон в фотографиях

Un membru al unităţii de elită de infanterie defilează la asfinţit în fața Mormântului Ostaşului Necunoscut, la Cimitirul Naţional Arlington din Virginia. Mai mult de 300 000 de soldaţi din toate războaiele care au implicat Statele Unite, sunt înmormântaţi aici. Mormântul Ostaşului Necunoscut, în care sunt îngropați trei participanți necunoscuți ai războaielor, este unul dintre locurile cele mai vizitate din cimitir.

Вашингтон в фотографиях

Sculptura suspendată din aluminiu şi oţel, creată de Alexander Calder, atârnă în Galeria Naţională de Artă. Galeria a fost deschisă când industriaşul şi filantropul Andrew W. Mellon a donat colecţia sa de artă muzeului, având ca scop păstrarea, colecționarea, expunerea și îmbunătăţirea înţelegerii artei în Statele Unite.

Вашингтон в фотографиях

Muzeul Internaţional al Spionilor – singurul muzeu din Statele Unite dedicat spionajului. În muzeu puteţi vedea activitatea spionilor celebri şi mari afaceri de spionaj, care au contribuit la formarea istoriei.

Fotografia din stânga: pistolul în formă de mănuşă.

Dreapta: porumbelul fotograf al armatei SUA, pe care guvernul francez l-a decorat cu „Crucea Militară” în Primul Război Mondial pentru serviciul eroic. Porumbelul rănit a zburat deasupra Franţei pe o distanţă de 40 km în 25 de minute. Porumbelul „Cher Ami” era echipat cu un aparat foto automat care a fotografiat câmpul de luptă.

Вашингтон в фотографиях

Muzeul Naţional Smithson al indienilor americani este primul muzeu din ţară dedicat păstrării, studierii culturii şi istoriei băștinașilor americani. Colecţia extinsă a muzeului include 800 de mii de lucrări de interes estetic, religios şi istoric și acoperă toate epocile majore ale culturii Americii de Nord şi de Sud.

Вашингтон в фотографиях

Vizitatorii vizionează exponatele legate de 11 Septembrie. Printre exponate se află o parte a antenei radio de pe Turnul de Nord al  „gemenilor” distruși, primele pagini ale ziarelor din lume cu ştiri despre teribilul atac  terorist. În galerie sunt relatări de la fața locului, făcute de reporteri și fotografi.

Вашингтон в фотографиях

Oamenii se uită la clădirea Capitoliului în asfințit. Clădirea în care își desfășoară activitatea Congresul este simbolul democraţiei americane. Aici există o importantă colecție de artă americană, iar clădirea în sine are o importanță arhitecturală deosebită.

Вашингтон в фотографиях

Lumina soarelui luminează cupola Capitoliului. Pe cupolă, la o înălţime de 54 de metri, se află o frescă de Constantino Brumidi, intitulată „Apoteoza Washingtonului”.

Вашингтон в фотографиях

Rangerul Jeff Leary spune povestea asasinării lui Abraham Lincoln în Teatrul Ford. Președintele Lincoln, care a pus capăt comerţului cu sclavi în SUA, a fost ucis în lojă de către John Wilkes Booth la data de 14 aprilie 1865, în timpul piesei „My American Cousin.”

Вашингтон в фотографиях

Muzeul de Istorie Americană Smithson este un depozit de comori ale vieţii, istoriei şi culturii pop americane. Printre exponate se află pantofii roşii purtați de Dorothy în filmul „Vrăjitorul din Oz” din 1939 și cilindrul preşedintelui Abraham Lincoln, care a fost purtat de către acesta în momentul în care a fost asasinat.

Вашингтон в фотографиях

La Muzeul Național al Aviației și Astronauticii, oamenii se plimbă în jurul modulului de comandă „Columbia” al navetei spaţiale „Apollo 11”. Muzeul deține cea mai mare colecție de aeronave şi nave spaţiale istorice , aproximativ 50 000 de exponate, de la „Racheta Saturn V” şi avioane cu reacție până la planoare, căști de astronauți și microcipuri.

Вашингтон в фотографиях

Un negustor pune pe tejghea fructe în Piața de Este, unde puteţi găsi o mare varietate de fructe, legume, flori, delicatese, carne, vânat, brânză, produse de patiserie şi lactate. Piața de Est, inaugurată în 1873, este una dintre cele câteva pieţe publice din Washington şi singura care şi-a păstrat destinația iniţială.

Вашингтон в фотографиях

În Arhivele Naționale, un elev de liceu se uită la prima Constituţie a Statelor Unite. Arhivele Naţionale sunt denumite „deţinătoare ale istoriei naţiunii”. În instituție se găsește prima lege a drepturilor omului și Declaraţia de Independenţă, dar și evidenţele militare și evidențele acordării cetăţeniei.

Вашингтон в фотографиях

Mii de turiști vizitează în fiecare an Memorialul Lincoln. Memorialul se află în partea de vest a Aleei Naţionale. Acolo se află o mare sculptură a lui Abraham Lincoln şi textele a două dintre discursurile sale,”Gettysburg” şi „Al doilea discurs de inaugurare”.

Вашингтон в фотографиях

National Park este principalul stadion al echipei de baseball «Washington Nationals». Parcul, deschis în 2008, este primul stadion din Statele Unite recunoscut a fi  „verde”. Stadionul are un imens tablou de afișaj şi, de-a lungul fațadei interioare, ecrane de înaltă rezoluție.

Вашингтон в фотографиях

O lumânare arde în lampă, iluminând calea oaspeților domeniului George Washington Mount Vernon. Domeniul în care a locuit George Washington se află la 25 km sud de Districtul Columbia, pe malurile râului Potomac. Vizitatorii pot vedea 20 de clădiri și 20 hectare de livezi și, de asemenea, mormintele lui George și Martha Washington.

Вашингтон в фотографиях

War Memorial (stânga) şi Monumentul Washington (centru).

Вашингтон в фотографиях

Focuri de artificii au luminat cerul Washingtonului în timpul celei de-a 234 aniversare a S.U.A., pe 4 iulie 2010. De la stânga: Capitoliul, Monumentul Washington şi Memorialul Lincoln.”

Вашингтон в фотографиях

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

  • Psiholog Gabriela Romaneţ

  • Micleusanu Foto

  • RomanTolici.ro

  • Trailero

%d blogeri au apreciat: