Ora de vârf în Olanda

“Ora de vârf, dimineaţa, în Utrecht, al patrulea mare oraș din Olanda. Așa arată străzile, atunci când 33 % din TOATE călătoriile sunt făcute cu bicicleta!

Aceasta este o zi obișnuită, într-o miercuri din luna aprilie 2010 la ora 8.30 dimineața. Filmul original are 8 minute însă a fost comprimat la 2 minute, astfel încât tot ceea ce se vede este de patru ori mai rapid decât în realitate. Sunetul este cel real.

Intersecția este una dintre cele mai aglomerate ale orașului Utrecht cu o populație de 300.000 de locuitori. În jur de 18.000 de biciclete și 2.500 de autobuze trec pe aici în fiecare zi. Cu toate acestea intersecția nu apare pe Google Street View deoarece traficul monitorizat privat este interzis aici.

În spatele camerei se află o cale ferată (se pot auzi sunetele trenurilor care trec pe acolo) iar gara se află în apropiere. De acolo, cei care fac naveta pot închiria biciclete pentru a-și continua drumul.”

Fragment din lucrarea “Transport Reviews – Making Cycling Irresistible: Lessons from The Netherlands, Denmark and Germany” publicată în 2008 de John Pucher și Ralph Buehler la Universitatea Rutgers din SUA.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

  • Psiholog Gabriela Romaneţ

  • Micleusanu Foto

  • RomanTolici.ro

    Freddie Mercury

  • Trailero

%d blogeri au apreciat asta: