Nu judeca prea repede

Americanii au făcut o campanie socială prin care accentuau tendința oamenilor de a judeca prea repede pe cineva, doar după unele indicii.

A scoate din context un fragment de realitate este o tehnică de manipulare. A judeca un om prin intermediul unui fragment de acțiune este o tehnică prin care îți creezi opinii eronate, neconforme cu realitatea. Problema nu constă doar în formarea unei iluzii despre realitate. Adevărata problemă vine atunci când, pe baza acestor păreri eronate, se fac judecăți de valoare, este acuzată o persoană, este jignită și izolată, este definită eronat, iar oamenii își schimbă atitudinea față de ea.

„Don’t judge too quickly … We won’t!” este o campanie cu mai multe spoturi, care ne arată cum poți să-ți creezi păreri vehemente fără să vezi prea bine, fără să fi participat la concursul de împrejurări care au condus la acea situație, fără să fi ținut cont de contextul în care s-a întâmplat un eveniment sau fără să fi avut acces la întreaga informație.

A judeca, aici, în acest context, nu înseamnă a gândi, a raționa, a discerne, a aprecia, ci a acuza, a jigni, a critica, a condamna, a mustra. Deci, nu judeca negativ prea repede o persoană!

Don’t Judge Too Quickly…
We Won’t!
Commercials Ameriquest

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

  • Psiholog Gabriela Romaneţ

  • Micleusanu Foto

  • RomanTolici.ro

  • Trailero

%d blogeri au apreciat: