Linia vieții

de Gabriela Romaneț, oracoolblog.wordpress.com

Luând în considerare dorința de a afla propriul destin, recunoaștem două categorii de oameni: cei care vor să-și cunoască destinul și cei care nu vor.

În general, destinul este înțeles sub aspectul liniei vieții, a pericolelor întâlnite pe parcursul vieții, a familiei, a avuției și alegerii profesionale. Mergând să li se ghicească viitorul, oamenii așteaptă informația care să-i monteze să trăiască mai bine, să iasă din suferința sau confuzia prezentului, să li se dea un scop în viață. Cred în ceea ce li se prevestește pentru că au convingerea că destinul este scris într-o carte, că întâmplarea este pre-scrisă. Simțindu-se supravegheați de un zeu atotputernic, se știu pre-destinați unui parcurs. Scenariul pe care ghicitoarea îl creează este introiectat fără să supună îndoielii scenariul ghicit ca o ghicitoare sau persoana care ghicește. Ghicitorii ghicesc, se definesc prin verbul care-i caracterizează “a ghici”. Ghicesc ce vrei să auzi, intuiesc problemele, bazându-se pe starea afectivă, fac predicții care rapid se transformă în condiționări. Dacă te simți deprimat, atunci ai avut unele dezamăgiri în dragoste și sigur vei depăși această problemă dacă … Este o rețetă în care sunt incluse sfaturi și recomandări urgente.

Firul vieții este lansat odată cu nașterea. Încă menținem ritualul Ursitoarei ca o rămășiță a perioadei animiste din istoria evoluției omului. Ursitoarele sunt variantele românești ale Moirelor grecești. Fiecare dintre cele trei Moire  avea o sarcină precisă în repartizarea și distribuirea destinului fiecărui om, pe etapele vieții: Clotho reprezintă nașterea, torcând firul vieții din furca ei, Lachesis semnifică cursul vieții, măsurând firul vieții acordat fiecărei persoane și Atropos, reprezentând moartea, taie firul vieții când consideră ea. Nimeni, nici chiar Zeus, nu putea schimba ceea ce se rostea și “scria” atunci în “fatum” (cartea vieții). Romanii au considerat moirele demoni și, ulterior ele au fost create ca niște vrăjitoare. Biserica nu a preluat ritualul pentru că el contravine principiului liberului arbitru care guvernează viața și alegerile făcute în viață.

Oamenii care nu cred în scenariul vieții descris sau ghicit de altcineva decât propria lor persoană sunt cei care evită orice identificare cu informația care poate deforma. Nu au nevoie de povestea care să le spună cine sunt și ce trebuie să facă. Supraeul este suficient de bine organizat încât să nu aibă nevoie de cenzor sau creator de obligații. Luptă pentru propria viață ca fiind una care-i aparține și asupra căreia are controlul.

Iată o animație, „Eletvonal” („Life Line”), creată și regizată de Tomek Ducki, care ilustrează dorința de a trăi viața și lupta pentru supraviețuire și atunci când mandatul biologic a ajuns la final.

Film de Tomek Ducki
Muzica „Camino” by Mucrof
Scris de Fernando Corona

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

  • Psiholog Gabriela Romaneţ

  • Micleusanu Foto

  • RomanTolici.ro

    Freddie Mercury

  • Trailero

%d blogeri au apreciat asta: