Băieți de Japonia

– Street fashion japonez –

„Curentul” Bōsōzoku („violent running tribe”) face parte dintr-o subcultură japoneză asociată cu motociclete, cluburi și găști. Grupurile bōsōzoku sunt adesea implicate în moduri periculoase de a conduce motocicletele în trafic, nu poartă căști de protecție și nu opresc la culoarea roșu a semaforului. Sunt înarmați cu săbii de lemn, țevi metalice, bâte de baseball și cocktailuri Molotov fiind în atenția poliției tot timpul. Vârsta pe care o au este până în 20 de ani.

Bōsōzoku apar adesea portretizați, chiar caricaturizați, în anime-uri, manga și în filmele japoneze. Un bōsōzoku tipic poartă o uniformă asemănătoare cu o salopetă muncitorească, ori un fel de costum militar cu diferite slogane inscripționate pe el. Acestea sunt purtate de obicei deschise, fără tricouri pe dedesubt, cu torsuri bandajate și pantaloni largi bagați în interiorul cizmelor înalte.

Hip-hop-ul japonez, prezent în underground-ul cluburilor din Tokio, a influențat mainstream-ul în industria modei. Popularitatea acestei muzici este atât de influentă încât tinerii poartă haine foarte largi, se bronzează la solare pentru a-și închide intens pielea, imitându-i astfel pe starurile lor favorite. Mulți dintre acești tineri consideră că a fi închis la culoare este o libertate a expresiei, ei nefiind capabili să își asume rolul social ca “japonezi”.

Hip Hop japonez (nu înțelegem despre ce e vorba, dar nu pare că e de bine! 🙂 )

Reclame
Comments
One Response to “Băieți de Japonia”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] nu încetează să ne surprindă prin inventivitate şi originalitate. Tuningul auto în stil Bōsōzoku ne întăreşte presupunerea că japonezii nu sunt de pe această planetă […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

  • Psiholog Gabriela Romaneţ

  • Micleusanu Foto

  • RomanTolici.ro

    Freddie Mercury

  • Trailero

%d blogeri au apreciat asta: