Ș’alte fete de Japonia

– Street fashion japonez –

Ganguro a devenit popular în rândul fetelor la începutul anilor 2000. Un look tipic pentru o ganguro este să poarte vestimentație viu colorată, fuste-mini, sarong-uri (țesătură cu diverse imprimeuri înfășurată de-a lungul taliei de mai multe ori). Părul este de obicei alb, oxigenat, bronzul este închis, machiajul este spectaculos, folosindu-se genele false, combinații de dermatograf alb cu negru, rujul este de culoare albă, iar accesoriile sunt multe brățări, cercei, inele, coliere, pietre prețioase aplicate pe față. Pantofii purtați sunt cei platformă.

Bronzul intens este folosit în ideea exprimării individualității și se dorește a fi în contradicție cu idealul tradițional de frumusețe feminină.

Ganguro Fashion (slide show)

Kogal este o modă care se bazează pe vestimentația uniformei de școală japoneze, însă cu fuste mai scurte, ciorapi largi lăsați să cadă pe glezne (loose socks), părul este vopsit castaniu, bronzul intens ca la ganguro. Poartă eșarfe Burberry și platforme.  Fetele Kogal folosesc un argou aparte, piperat cu multe cuvinte englezești. Potrivit anumitor sondaje (eu le-aș numi zvonuri! 🙂 ), ele intră cel puțin o dată pe săptămână în cabine foto pentru a se poza. În timp ce criticii consideră fetele “kogal” ca fiind superficiale, materialiste și devotate consumului ostentativ, admiratorii le descriu ca fiind femei active și exuberante.

Cosplay este o prescurtare de la „costume roleplay”. Este  un tip de performance în care vestimentația participanților include costume și accesorii elaborate, specifice unei idei sau unui personaj anume. De obicei, aderenții se îmbracă imitând personaje din manga, anime-uri și jocuri video. Mai rar din show-uri televizate, filme sau trupe de muzică pop.

Cosplayer-ii interacționează fiind centrați pe jocul de rol. O utilizare mai largă a termenului cosplay se aplică la tot ceea ce ține de costumații dincolo de scenă, indiferent de contextul cultural.

Cosplay (slide show)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

  • Psiholog Gabriela Romaneţ

  • Micleusanu Foto

  • RomanTolici.ro

  • Trailero

%d blogeri au apreciat: