Lolita de Japonia

„Street Fashion” japonez

Japonia a început să imite moda din Vest începând cu mijlocul secolului al XIX-lea. Până la începutul secolului al XXI-lea când s-a schimbat  în ceea ce este cunoscut astăzi ca „street fashion”. Termenul de „stradă” este utilizat pentru a descrie faptul că purtătorul particularizează ținutele adoptând un amestec de tendinţe actuale cu cele tradiţionale.

În prezent sunt multe feluri de îmbrăcăminte în Japonia, create de mărci locale sau străine. Multe dintre stiluri sunt extreme și de avangardă, similare cu hainele haute couture văzute pe catwalk-urile europene. Cea mai cunoscută revistă de modă în Japonia pentru promovarea modei de stradă este FRUiTS.

Tinerii pot fi văzuți adesea purtând ținute provenite din subculturile din districtele marilor orașe.

LOLITA este o modă influențată la începuturi de stilul de îmbrăcăminte Victorian precum și de perioada Rococo. Moda Lolita a adăugat elemente gotice și design-uri originale, transformând-o într-un stil unic.

Mulți sunt de părere că termenul de Lolita în ceea ce privește acest stil de vestimentație nu provine de la celebrul personaj al lui Vladimir Nabokov. Aderenții acestei mode preferă să se considere “copii” victorieni sau păpuși de porțelan, arătând mai degrabă “drăguț” (cute) sau “frumos” decât “sexy” subliniind ideea că acest termen nu trebuie să aibă nimic în comun cu sexul. Ironia numelui constă în faptul că această modă a fost creată tocmai pentru a lupta împotriva expunerii corpului, în special cel al femeilor tinere.

„Mișcarea” Lolita permite fetelor să se simtă tinere, drăguțe, frumoase, depășindu-și limitele în funcție de ce fel de stil de Lolita aleg. Această mișcare, a început la sfârșitul anilor 1970, când mărci faimoase ca Pink House, Milk, Angelic Pretty au început să vândă haine care vor avea să fie considerate “Lolita” după standardele din zilele noastre.

În anii 1990, stilul Lolita a fost și mai bine integrat în modă, influențat de  trupe ca Malice Mizer sau Visual Kei, care aveau concerte folosind efecte vizuale și costume complexe. Fanii acestora au început să adopte vestimentația lor. Stilul, care era inițial în regiunea Kansai, s-a răspândit repede și a ajuns în cele din urmă la Tokio unde s-a popularizat, devenind parte din cultura tinerilor japonezi. De asemenea, această vestimentație a influențat tinerii din toată lumea.

Malice Mizer ~ Kagami no Butou Genwaku no Yoru – live

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

  • Psiholog Gabriela Romaneţ

  • Micleusanu Foto

  • RomanTolici.ro

    Freddie Mercury

  • Trailero

%d blogeri au apreciat asta: