Anime (02)

Caracteristicile vizuale al anime-ului

Ca mediu vizual, anime-ul tinde spre stilurile vizuale ce pot varia de la artist la artist sau de la studio la studio. Unele titluri pot avea stilizări comune: de exemplu, “FLCL”, este cunoscut pentru stilizarea sa exagerată.

“FLCL”, episod 1, partea 2

În constrast, titluri precum “Only Yesterday” sau “Jin-Roh” au aspect mai realist, având puţine exagerări stilistice.

“Only Yesterday” – trailer

“Jin-Roh: The Wolf Brigade” – trailer

În timp ce diferitele titluri şi artişti au propriul lor stil, multe elemente stilistice au devenit atât de comune, încât sunt descrise ca fiind un constituent al anime-ului în general. Totuşi, asta nu înseamnă că toate anime-urile moderne trebuie să aibă un stil artistic comun şi strict. În general, cea mai comună formă de desenare a anime-urilor este cea unde personajele au trăsături fizice exagerate cum ar fi ochi mari, păr mare, membre lungi şi bule de dialog cu forme dramatizate, replici rapide şi onomatopeice. Încă un element stilistic este cel al liniilor. În anime, liniile sunt de obicei influenţate de aspectul stilistic al lucrului cu pensula, decât cu stiloul caligrafic. Acest lucru poate fi datorat faptului că japoneza a fost scrisă în mod tradiţional cu pensula, având influenţă asupra artei japoneze. Prin aceasta liniile pot fi diferenţiate de arta vestică. Cele vestice au fost făcute cu stiloul. Influenţele acestor lucruri pot fi observate în abundenţa grosimii liniilor.

Anime tinde de asemenea să împrumute multe elemente din manga, inclusiv text în fundal şi panouri. De exemplu, un generic poate folosi panouri manga pentru a spune povestea sau pentru a dramatiza un lucru pentru un efect comic, lucru întâlnit în anime-ul “Kare Kano”.

“Kare Kano”, episod 1, partea 1 (dublat în limba engleză)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

  • Psiholog Gabriela Romaneţ

  • Micleusanu Foto

  • RomanTolici.ro

    Freddie Mercury

  • Trailero

%d blogeri au apreciat asta: