Fobia de cosmos – Uranofobia lui Figaro Pho

de Gabriela Romaneț, oracoolblog.wordpress.com

Figaro Pho se teme de Cosmos, mai concret se teme de faptul că ar putea fi absorbit de Cosmos, că ar putea să rătăcească prin Univers, pierzând siguranța pe care gravitația i-ar asigura-o.

Uranofobia nu reprezintă teama de Cosmosul concret, ci de semnificația pe care Cosmosul o are în universul psihic al persoanei. Legătura ombilicală dintre Pământul mamă și copilul Terrei este asigurată de gravitație, pe care în somn o pierde sau o poate pierde de fiecare dată când se diminuează cenzura asupra proceselor inconștiente.

În acest cadru, uranofobia este o deplasare a angoasei de separe dublată de angoasa de abandon. Totul se petrece în plan afectiv, prin regresia la perioada în care teama de a pierde legătura cu mama și de a fi abandonat era intensă. Sunt angoase arhaice, care apar imediat după naștere și în perioada orală ce urmează.

Iată-l pe Figaro Pho, personjul fobic creat de Luke Jurevicius, luându-și măsuri de siguranță, înainte de a se retrage în somn, pentru păstrarea legăturii ombilicale cu Pământul. Dar, în vis se rătăcește în universul psihic al inonștientului, pierzând legătura cu timpul și spațiul, ceea ce dă conținut fobiei de Cosmos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

  • Psiholog Gabriela Romaneţ

  • Micleusanu Foto

  • RomanTolici.ro

  • Trailero

%d blogeri au apreciat: