Hypnofobia lui Figaro Pho

de Gabriela Romaneț, oracoolblog.wordpress.com

Luke Jurevicius își pune personajul în situația fobiei de somn. Figaro Pho se teme să adoarmă și să doarmă.

Fobia de somn, numită hypnofobie, este ilustrată prin evitarea somnului. Nu se evită somnul în rolul lui fiziologic de refacere, ci somnul ca o condiție a visului și a vieții psihice exprimate în limbaj oniric.

Evitarea somnului, astfel, reprezintă teama retragerii Eului din viața reală, ținută sub control conștient, în viața onirică, unde inconștientul face totul posibil. Fobia de somn are ca obiect fobic visul și pulsiunile care-și găsesc exprimare necenzurată în vis. Scenariul oniric conține în mod implicit pulsiunile sexuale și agresive și dorințele sau frustrările legate de acestea.

Hypnofobia este teama de visul de angoasă, de coșmarul angoasant, de propria viață psihică care nu poate fi ținută sub controlul conștiinței.

Această fobie poate invalida social și profesional datorită lanțului cauzal: lipsa somnului odihnitor determină oboseală permanentă, care la rândul ei diminuează competențele intelectuale, care vor determina greșeli, erori profesionale, iar acestea vor contribui la retragerea profesională, demisie sau demitere.

În acest filmuleț, creat și regizat de Luke Jurevicius, Figaro Pho luptă împotriva somnului, împotriva naturii umane și împotriva propriei lui naturi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

  • Psiholog Gabriela Romaneţ

  • Micleusanu Foto

  • RomanTolici.ro

  • Trailero

%d blogeri au apreciat: