Regizor de televiziune

Funcţia de regizor de televiziune variază în funcţie de specificul producţiei, anume dacă producţia este în direct (vezi emisiunile de ştiri, evenimente sportive ş.a). sau dacă aceasta este filmată/înregistrată.
În ambele tipuri de producţii, regizorul este responsabil cu monitorizarea şi plasarea camerelor de luat vederi, cu elementele de lumini, sunet şi recuzită.

Într-o producţie dramatică, rolul regizorului de televiziune poate fi similar cu cel al unui regizor de film, oferind indicii pentru actori şi spunându-i operatorului când să pornească sau să oprească înregistrarea.

În afară de faptul că trebuie să aibă comenzi rapide, locul de muncă al regizorului de televiziune fiind la “foc continuu”, el trebuie să menţină şi ordinea în rândul personalului din camera de control, pe set etc. Comenzile regizorului trebuie să fie artistice, exacte şi date cu calm. Acesta nu trebuie să facă nicio eroare.

Un studio de ştiri ar putea avea patru camere de filmat cel mult. Într-o emisiune de sport, directorul ar putea avea 20 sau 30 de camere iar aici trebuie coordonaţi continuu fiecare dintre operatori.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Psiholog Gabriela Romaneţ

  • Micleusanu Foto

  • RomanTolici.ro

    Freddie Mercury

  • Trailero

%d blogeri au apreciat asta: