Ce este un regizor artistic?

Regizorul administrează activitatea cu privire la producţia de film, program de televiziune sau radio, teatru sau piesă la radio. Regizorii sunt clasificaţi în regizori de film, de televiziune, de radio si de teatru. Alţii sunt specializati în spectacole de music-hall, operă, operetă, circ, dublaj etc.

Obligaţiile unui regizor sunt: să selecteze distribuţia pentru toate rolurile, să discute rolurile cu actorii, să-i îndrume pe perioada repetiţiilor. Activitatea se bazează pe scenarii pregătite în prealabil după opere literare sau după alte subiecte, la a căror pregatire participă uneori şi regizorul şi pe care le transpune în film sau piese de teatru.

Regizorul de film este persoana care conduce filmările pentru un film.

Regizorul de teatru conduce repetitiile si spectacolele cu piesele de teatru.

Regizorul de televiziune sau de radio coordonează filmările şi transmiterea programelor unei staţii de televiziune şi radio în aşa fel încât să se încadreze în program, coordonează inserarea reclamelor comerciale, transmise la anumite intervale între programe şi operează schimbările de program necesare.

Regizorul de dublaj coordonează dublarea filmelor străine, a serialelor de televiziune, a programelor documentare şi a altor programe, folosind actori autohtoni, selectează muzica şi efectele de sunet şi coordonează toate componentele dublajului.

Anumite activităţi de la turnarea de filme, repetiţii la piesele de teatru sau la emisiunile radio şi televiziune pot fi făcute şi de asistentul de regie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

  • Psiholog Gabriela Romaneţ

  • Micleusanu Foto

  • RomanTolici.ro

    Freddie Mercury

  • Trailero

%d blogeri au apreciat asta: