Grădina Zoologică București

Adresa: Strada Vadul Moldovei nr.4, București, sector 1

Mijloace de transport: autobuzele 301, 148

Telefon secretariat: 021 – 269.06.00

Program de vizitare (zilnic): vara – 8-20 / iarna 9-17

Program de călărie pe ponei în manej și plimbări cu trăsurele: sâmbăta, duminica și sărbatorile legale între orele 10-18.

Intrare: Copii – 6,50 lei/ Adulți – 13 lei

Grădina Zoologică din București a luat ființă în 1955 sub forma unor „colțuri zoologice”. La acea dată, mici efective de animale erau răspândite în parcurile Cișmigiu, Carol I, Herăstrău și în Pădurea Băneasa. Între anii 1955-1959, efectivele de animale s-au concentrat progresiv la Colțul zoologic Băneasa care s-a deschis la 1 mai 1959 și care a devenit, în 1962, Grădina Zoologică București. În același an, a fost inclusă în Anuarul Internațional al Grădinilor Zoologice (International Zoo Yearbook, editat de Societatea de Zoologie din Londra).

Zoo Bucureşti se întinde pe o suprafaţă de 5,85 de hectare şi deţine în jur de 150 de specii şi subspecii, aparținând atât faunei exotice, cât şi faunei locale.

LIVE PE INTERNET! Iubitorii de animale din România pot urmări animalele preferate de la Zoo, printr-un proiect lansat de UPC România în colaborare cu Primăria Capitalei, Animal Planet și Grădina Zoologică București. Este vorba de proiectul Digital Zoo care se vrea, pe lângă o sursă de divertisment, și un instrument de educare a publicului, prin intermediul internetului. Conform inițiatorilor proiectului, pe lângă componenta de divertisment, publicul va putea accesa povestea fiecărui animal sau caracteristicile speciei din care provine.

Mai jos aveți un slideshow cu fotografii de la Grădina Zoologică Băneasa:

Reclame
Comments
2 Responses to “Grădina Zoologică București”
 1. Mirica Dana spune:

  Azi am vizitat gradina zoologica si am fost foarte dezamagita si intristata. Am ajuns la niste custi care erau goale si acoperite de verdeata, fie ca animalele se ascundeau, fie ca nu existau momentan, paznici nu erau, trebuia sa te apropii de custi s aobservi ceva. Ar trebui sa se faca ceva macar de mila animalelor care nu pot sa-si ceara drepturile. Ar trebui sa se puna niste indicatoare sa se dea amenzi celor care incalca regulile, trec peste gardul de lemn care te separa de custi, daca s-ar introduce ideea de voluntariat ar exista fonduri mai multe pentru zoo.

  • Aș face o cercetare pe net și v-aș pune în legătură cu toate fundațiile de protecția animalelor, dar am început să nu mai cred eu însămi în aborarea de tip „parental” pentru rezolvarea problemelor, chiar și atunci când ele sunt legate de societate. Așa încât, am început să-mi asum mai personal intenția de a face ca lucrurile să tindă spre echilibru. Dacă ați face o reclamație sau o sesizare la administrația Zoo, s-ar adăuga peste a mea și peste ale altora. Dacă am începe să ne revoltăm în fața administratorului instituției sau a șefului de tură, poate s-ar teme puțin de noi și ar fi mai protectivi și cu noi și cu animalele. G.R.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 • Psiholog Gabriela Romaneţ

 • Micleusanu Foto

 • RomanTolici.ro

  Freddie Mercury

 • Trailero

%d blogeri au apreciat asta: